Radosnica slavi 10.rođendan! "Prije deset godina, pojam psihofizičke pripreme za porod kakav trudnice danas imaju, bio je nezamisliv. Moja vizija je bila stvoriti mjesto gdje će se trudnice i njihovi partneri okupljati, učiti od zdravstvenih profesionalaca i pripremati se za porod te biti podrška jedni drugima. Prijavila sam se na jedan projekat ženskog preduzetništva, pobijedila i sa skromnim budžetom započela svoju poslovnu ideju.  Povratne informacije koje svakodnevno dobijam od mladih majki je nešto što me održava da sa istim žarom radim danas, kao i kad sam počela. Mijenjati ideje u društvu koje je bilo zatvoreno o ovoj tematici je veliki izazov, ali i dodatni “vjetar u leđa” da priča zaživi . Tako se “rodila Radosnica”, škola za trudnice u Banjoj Luci." - započela nam je Vlatka Bojanić, dipl.med.zdr.njege, edukator psihofizičke pripreme za porod i osnivač škole za trudnice "Radosnica".

Ističe da se svih ovih godina zalažu se za prava trudnica na objektivno informisanje o porodu, dostupnost prenatalne edukacije  širom naše zemlje te aktivnom učešću u porodu. Broj trudnica koje pohađaju prenatalnu  obuku je stalno u porastu. Ponosna je  na činjenicu da je rad njene škole za trudnice doprinjeo da svijest o psihofizičkoj pripremi za porod konstantno raste na našim prostorima. Cilj škole jeste da znanje prenese i u druge sredine, tako da za porod pripremaju trudnice pored Banja Luke, periodično u bolnici Gradiška i kontinuirano u Domu zdravlja Čelinac. Takođe, organizovali su brojna predavanja i panele širom BIH, te pružili priliku trudnicama da dobiju adekvatne informacije eminentnih stručnjaka iz oblasti reproduktivnog zdravlja žena.

U trenutnim okolnostima zbog Korona virusa, svoje aktivnosti su preusmjerili na online komunikaciju. Online pristup psihofizičkoj pripremi omogućio je mnogim ženama ne samo iz naše zemlje, nego i iz inostranstva dostupnost stručnim informacijama, razmjenu iskustava sa drugim trudnicama te osnaživanje trudnica da pozitivno razmišljaju o porodu. Dragocjeni savjeti  o tome šta se događa u  organizmu trudnice od začeća do poroda, kako se pripremati za porod i primijeniti tehnike disanja, relaksacije i napinjanja,  šta ih očekuje u porodilištu, koliko je važno dojenje za majku i za bebu, te kako njegovati bebu po izlasku iz bolnice su samo neke od tema o kojima govore u svojoj školi. U online školi  od početka pandemije pa do sada su pripremili preko 1000 trudnica za porod, potpuno besplatno čime potvrđuju svoj cilj.

"Bez obzira da li radimo fizički u prostorijama škole ili online, kada dobijem poruku da su naučeno primijenile u porodu te im on predstavlja najljepše iskustvo u životu, onda znam da radim sve kako treba. Ljubav u poslu se osjeti i one to znaju. Taj osjećaj pripadnosti u trenutku darivanja života je neprocjenjiv."- ističe Vlatka.

S obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju, nisu u mogućnosti proslaviti svoj jubilej velikim događajem na koje su trudnice navikle, ali pripremili su im veliko rođendansko darivanje uz podršku prijatelja, koji dugi niz godina prate njihov rad.

Drage trudnice, za 10. rođendan Radosnica će vas obradovati sa 27 poklona : ginekološki pregled u ZU LibraS, hranilicu za bebu (Bojprom), tehnike disanja za dve trudnice, 3 Curaprox family poklona, Anapharm poklon bon u vrijednosti od 50KM, 2 Mustela poklon paketa, 2 Vrisak haljine, Euromand poklon paket, Femibion poklon paket, 2Amsal poklon paketa, 10 MAM bočica x 10 starter duda za bebe,  Oriflame poklon paket by Sanja Janjić. Sve detalje ove rođendanske nagradne igre možete pronaći na FB Škola za trudnice Radosnica: 

https://www.facebook.com/Radosnica-%C5%A0kola-Za-Trudnice-1605070486448194/

Sretno svima!

Radosnica, 10.godina sa vama!


Коментари

Популарни постови