Mater Informator: Edukativno druženje s trudnicama u Sarajevu okupilo veliki broj trudnica - "Naše putovanje počinje"
U utorak 21.01.2020.godine u hotelu Ibis Styles u Sarajevu održano je besplatno edukativno druženje s trudnicama ''Naše putovanje počinje'' koje je okupilo veliki broj trudnica. U toku dva sata druženja trudnice su imale priliku slušati zanimljiva i korisna predavanja predavača koji su svojim temama približili neophodne informacije koje trudnica treba da zna. Prvo predavanje održao je dr. Eldar Mehmedbašić, specijalista ginekologije i opstetricije koji je govorio o temi ''Psihofizička priprema trudnice za porod''.


Tema je ovo koja je posebno zainteresovala trudnice, te je dr. Mehmedbašić dodatno odgovarao na brojna pitanja i upite. Inače, domaćin projekta je bio Zavod za ginekologiju, perinatologiju i neplodnost ''Mehmedbašić''. Govorilo se i o mentalnom zdravlju žene nakon poroda, pripremi za roditeljstvo, brizi o novorođenčetu, te o ostalim temama koje su važne za svaku trudnicu. Razvila se dvosmjerna komunikacija, te su trudnice imale priliku direktno od govornika saznati sve ono što ih zanima.


Osigurane su vrijedne nagrade i pokloni, a organizatori ističu kako im je posebno drago što projekat iz mjeseca u mjesec okuplja sve veći broj trudnica. Inače, organizator događaja je mostarska kompanija Sfera d.o.o. koja je i izdavač časopisa Roditelj, specijaliziranog časopisa za majku i dijete, koji je poklonjen svakoj trudnici. Naredno druženje je zakazano za Tuzlu, a učešće je besplatno, no potrebno se prijaviti putem facebook stranice Roditelj.


Коментари

Популарни постови