Kako zdravo i trajno izgubiti višak kilograma nakon poroda? Saznajte od vodećih stručnjaka na online konferenciji za trudnice i dojilje 19.06.2020.


Većina trudnica nakon poroda suočava se sa viškom kilograma. Mnoge od njih pristupaju raznim dijetama, ali postavlja se pitanje koliko su te dijete zdrave? Kako zdravo i trajno izgubiti višak kilograma nakon poroda saznajte na petoj online konferenciji za trudnice i dojilje koja će se održati 19.06.2020. godine u 12 sati. O ovoj temi će govoriti dipl. nutricionistica Amela Ivković O'Reilly.

Rođena  je 1977. godine u Sarajevu gdje je završila medicinsku školu i dvije godine studija medicine koje nastavlja u Grazu, Austrija, i u Dablinu, Irska. Završila je studij nutricionizma koji joj je poslužio kao prilika za pronalazak holističkog i integrativnog pristupa ljudskom zdravlju gdje je svaki pacijent univerzalan. Trenutno pohađa magistarski studij na Middlesex univerzitetu u Londonu. Član je udruženja nutricionista Irske, udruženja nutricionista Velike Britanije i kraljevskog medicinskog udruženja Velike Britanije.

No, prije ove teme trudnicama će se obratiti dr. Darko Marković, spec. ginekologije i akušerstva, a tema je: Pitanja i odgovori. Sve ono što zanima trudnice i dojilje moći će direktno da pitaju doktora koji će odgovarati i savjetima ih educirati. Na taj način je omogućena direktna komunikacija između stručnjaka i trudnica i dojilja.

Dr. Marković je diplomirao na Medicinskom fakultetu na Univerzitetu u Kragujevcu. Specijalizaciju iz oblasti ginekologije i akušerstva završio je na Univerzitetu u Beogradu. Od 2014. godine zaposlen je u ZU Specijalističkom centru ''Kuća Zdravlja'', iz Bijeljine kao direktor i dr. medicine - spec. ginekologije i akušerstva.

Pored ovih predavanja, bit će održana i druga predavanja koja su vezana za trudnoću, porod i brigu o novorođenčetu. Organizator događaja je kompanija Sfera d.o.o. Mostar koja je izdavač specijaliziranog časopisa za majku i dijete Roditelj, a partner projekta je ZU Specijalistički centar ''Kuća Zdravlja'', Bijeljina.

Učesnice online edukacije očekuju pokloni sponzora i partnera. Prijave su u toku, a broj mjesta je ograničen. Prijaviti se možete putem facebook stranice Roditelj (https://www.facebook.com/www.roditelj.ba/). Na platformi sajma https://onlinesajam.roditelj.ba/ saznajte sve dodatne neophodne informacije o trudnoći, porodu, dojenju, te brizi o novorođenčetu.

 

 


Коментари

Популарни постови