Prijateljice!


           Prijateljice! Ah, tako ušušna riječ! Mogla bih sto puta da ju izgovorim i svaki put mi na pamet padne neka druga anegdota ili sjećanje s nekom od mojih „žena“. 

         To su osobe uz koje se osjećaš bezbjednom, tu su svi tvoji strahovi tako apstraktni. Neopipljivi, nebitni.

One te brane onda kad sam to više ne možeš. Znaju da odbruse tako mudro svima onima koji vam staju na žulj, a da pri tom sve to bude tako sa stilom.

One vas štite od svih onih koji su vas samo jednom u životu krivo pogledali. Od zlih radnih kolega, od bivših momaka, od zajedljivih komentara!

Sve vaše rane znaju jako dobro da zaliječe, razgovorom, ćutanjem, presipanjem iz šupljeg u prazno, organizovanjem ženskih večeri, putovanjima.


          Prijateljice su tjelohranitelji naših  najdubljih osjećaja i snova, a pomalo i onih naših malih sujeta, koje se često okrznu u svakodnevnici. Postoje naravno, muškarci uz koje gradite svoje živote, koji usojevaju da vas vole, sa kojima drugujete i planirate budućnosti. Ali ipak, suštinski se često potvrđuje ona da su žene s Venere, a muškarci s Marsa. Tako da, tu je opet prijateljica 
kao najvjernija spona, da upravo uputi vašeg partnera čime da vas „kupi“ i kako.

       A prijateljice su te koje dišu istim tempom kao vi. Uzdah kojim započinje i izdah kojim završava svaka lijepa i bitna stvar u vašem životu! Rođendani, mature, položeni i nepoloženi ispiti, diplomski, svadbe, majčinstvo... 

        Prijateljice,  ne mogu biti prave i krive. Ili jesu ili nisu. Mislim da bi žene trebale da obilježe trenutak kad ih neko nazove prijateljicom. Po meni to je sveti čin. Samim tim znači da ste zauzeli mjesto u nečijem srcu, a to nije mala stvar.

Imati titulu prijateljice, znači imati titulu velike žene. Znači nekom biti bitan, od nekog biti uvažen. Posebno u današnje vrijeme.

        Kao jedna od najbitnih stvari u životu, prijateljstvo svakako ima svoje uspone i padove. Nisu svi dani sunčani, ali svi mogu biti lijepi. A uostalom iz sukoba mišljenja često se rode neke nove afirmacije i super zaključci. I to sve ide u prijateljski staž.

      Tačno je, neka prijateljstva se i završe. Nekad glasnim svađama, nekad samo onako u hodu,  pod dirigentskom palicom života, postanete sjever i jug. Ali i to je okej. Ostaje i dalje ona prepuna škrinja lijepih uspomena, zbog kojih si donekle baš tu gdje jesi. Nešto si naučila. Tako da, “no hard feelings”. 

             Prijateljica je sve ono što ti nekad želiš biti, a ne uspijevaš u tome. A tajna svake prijateljice je upravo u tome da sve radi instiktivno.

Jer prijateljice se pronalaze srcem!

Srećan vam dan prijateljstva!


Коментари

Популарни постови